Am fost la concert Byron și mi-a plăcut

La lansarea videoclipului Marea mai precis. Totul s-a întâmplat vineri seara, în Grădina cu Filme din Piața Lahovari, București. S-au ținut aici de prin luna mai diverse evenimente precum proiecții de filme, piese de teatru, stand-up comedy și concerte live, menite să relaxeze publicul bucureștean la final de săptămână. Printre artiștii care au trecut pe acolo se numără Moonlight BreakfastWe Singing Colors și The Amsterdams. Grădina cu filme e poate locul cel mai potrivit unde poți aduna o mână de oameni să le cânți acustic într-o atmosferă intimă.

public la gradina cu filme

Băieții de la trupa Byron, adică Dan Byron (voce, chitară, flaut), 6fingers (clape, chitară, backing vocals), László Demeter (chitară bass), și Dan Georgescu (tobe), au început setlistul lor acustic așa cum au anunțat, in jur de ora 20:30, încântându-ne cu piese de pe cele 5 albume de studio. Au încheiat seara cu un bis în care au inclus piesa Melancolic, piesă care face parte din coloana sonoră a serialului HBO – Rămâi cu mine.

Byron la Gradina cu Filme

În timpul concertului, Byron ne-au invitat să luăm o pauză scurtă de numai 4 minute, timp în care am urmărit împreună proiecția noului lor videoclip Marea, single de pe noul album de studio ce urmează să fie lansat în octombrie.

Byron urmarind Marea

Albumul a fost înregistrat vara aceasta la studioul Windmill Lane din Dublin, studio cunoscut și ca U2 Studio, U2 fiind prima trupă rock care a înregistrat la acest studio destinat muzicii tradiționale irlandeze. În videoclip regăsim secvențe din drumul artiștilor către Dublin, cât și imagini de la înregistrări.

„Pe noul album sunt 12 piese compuse de-a lungul unui an, fiecare piesă corespunzând unei luni și vorbind într-un fel despre luna respectivă – extrapolând pe baza legendelor și poveștilor asociate cu fiecare dintre ele. La un alt nivel, albumul spune de asemenea povestea relației dintre doi oameni, cu suișurile și coborâșurile ei. În calendarul albumului, ”Marea” corespunde lunii iunie”, a spus Dan Byron despre Marea și noul album.

Vă las acum cu videoclipul și versurile piesei Marea. Ta-ta

Împletind priviri degustăm lumea
Respirăm aerul nopții așezați pe nisip
Aruncăm inocent zaruri de plumb
Destine învârtind până la răsărit
Doi crabi încleștați într-un dans paralel
La un capăt de lume pe-un țărm uitat
Desculți alergând pe faleze pustii
Sfidând gravitații cu-n aer distrat

În valuri ne scufundăm
Deplin încrezători
În valuri ne scufundăm
Deplin încrezători

Ne-ntâlnim la mijloc undeva în lume întâmplător
Improvizăm fără s-avem vre-un plan
Aruncăm câte o ridă despre cum e să fii
Ne ținem de mână ca de-un ultim liman
Clandestin traversăm pe un pod delicat
Tabu-uri pierdute într-un ev depășit
Sufocându-ne spaimele intrăm in bârlog
Să îmblânzim un balaur ușor adormit

În valuri ne scufundăm
Deplin încrezători
În valuri ne scufundăm
Deplin încrezători

Orice zi e aceeași zi mai mereu
Viața se scurge regulat după plan
Sclipirea spontană se preface-n clișeu
IQ-ul devine un roman

În valuri ne scufundăm
Deplin încrezători
În valuri ne scufundăm
Deplin încrezători

Deplin încrezători

Un gând despre „Am fost la concert Byron și mi-a plăcut

Lasă un comentariu