Strava Flyby – Running buddies sau cum vezi pe lângă cine ai trecut cu bicicleta

Îmi place sportul mult. E pasiunea aia la care sper să nu fiu nevoit să renunț vreodată. Am început cu voleiul și am continuat cu baschetul în liceu. Cam cât de aiurea e să vrei să faci mișcare, să vrei să joci un baschet sau un fotbal, să mergi la cea mai apropiată școală din cartier (și sigur ai una pe strada ta) și să te întâmpine un malac de portar să-ți spună că nu ai voie să intri pe teritoriul școlii? Sportul ar trebui încurajat și promovat, nu obstrucționat de malaci cu cefe late. În fine, nu ăsta e scopul meu aici. Așa că atunci când mă apucă cheful de mișcare mă duc într-unul dintre puținele parcuri din București cu un coș de baschet sau încep să alerg ușor pe malurile Dâmboviței, inspirând aer plin de eșapament de mașini.

Bun, acum că am terminat cu rant-ul, să povestesc puțin despre scopul meu aici. Când am început să alerg, ca tot omul, am vrut să contorizez cumva efortul depus și de la alergare la alergare să pot îmbunătăți performanța. Am trecut pe rând prin câteva aplicații de alergat, de la Runkeeper la Runtastic, în final alegând Strava. Pe lângă influența newsfeed-ului de facebook, mi-a plăcut la Strava faptul că era simplă, îți arată fix ce ai nevoie cand faci mișcare, fără să fie complicată de utilizat, are o componentă de social unde îți poți urmări prietenii și poți concura cu ei pe anumite trasee predefinite, există challenge-uri la care poți participa cu prietenii, și cel mai important pentru mine, se integrează cu Fitbit.

De curând am observat o chestie foarte tare, disponibilă doar pe web, prin care poți vedea pe lângă cine ai trecut în timpul alergării, sau pe cine ai claxonat cu bicicleta 😀 Un fel de Intersect pentru noi aștia mai sportivi, lol 🙂 Se numește flyby și face parte din experimentele Strava Labs. Nu vezi doar prietenii tăi de pe Strava sau facebook, ci pe oricine și-a înregistrat o activitate prin aplicația de mobil Strava și soarta i-a intersectat traseul cu al tau la un moment dat 🙂 Așa am aflat că joi când m-am întors cu bicicleta de la birou, Pandutzu pedala în spatele meu pe calea Victoriei 😀

pandutzu chasing me

Dacă vrei să nu apari în flyby-urile altora poți modifica setările de privacy din contul tău. De asemenea poți crea anumite privacy zones pentru a nu vedea oricine unde locuiești, dacă activitățile tale pornesc de regulă din fața casei. So, pretty cool pentru toate gusturile, nu? 🙂 Închei aici povestea pentru că vreau să ies la o plimbare cu bicicleta. Ta-ta wave


Follow me on
Strava

2 gânduri despre „Strava Flyby – Running buddies sau cum vezi pe lângă cine ai trecut cu bicicleta

  1. Am descoperit si eu de ceva vreme functia asta si cand am alergat pe transfagarasan acum doua luni, i-am „salutat” prin comentarii pe biciclistii cu care m-am intanit pe traseu.

    Si mai tare a fost in weekend, la Triatlon, cand unul dintre ei m-a recunoscut si a venit sa ma salute :))

    Flyby, discovering friends since 2015 :))

    Apreciază

Lasă un comentariu