De ce are nevoie Bucureștiul de piste pentru biciclete și nu de pasaje pentru mașini

sursa foto: facebook.com

Cu fiecare zi, anotimp, toamnă, devine din ce în ce mai clar că pasajele supraterane și subterane pentru traficul auto nu sunt o soluție pentru Bucureștiul tot mai sufocat de mașini. În fiecare an se deschid pasaje noi pentru mașini ceea ce duce la un flux și mai mare de mașini, și automat la un oraș și mai congestionat. Parcă eram pe ultimul loc într-un clasament european, nu?

Cum ar fi…să se adune toți băieții cu planurile de la primărie sau de unde sunt ei, și să zică unul o treabă din aia ca în filme: „guys…ce-ar fi dacă în loc de pasajele alea…am face niște piste de biciclete?” și o să se uite toți ca proștii la el, fără să realizeze că dacă vrei să ai un oraș cu mai puține mașini, faci mai puține condiții pentru mașini și mai multe condiții pentru oameni.

Nu o să schimb nimic în București nici eu, nici tu, dar împreună ne putem face auziți. Împreună putem să arătăm că pista aia mare și inutilă de pe calea Victoriei nu e doar pentru 3 bicicliști. Așa că hai să ne adunăm în număr cât mai mare azi la Marșul Bicicliștilor la ora 14:30 în Piața Charles de Gaulle (Aviatorilor).

marsul biciclistilor

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s