Netflix în România

Da, e adevărat, Netflix este de aseară disponibil și în România. Gata cu reclamele care apar fix când urmează să îl omoare pe Jon Snow, gata cu site-urile dubioase pe care nu știi dacă e safe să intri, și gata cu veșnica problemă „am uitat să pun la descărcat episodul cât fac de mâncare” 🙂 E suficient să intri pe netflix.com și să plătești un abonament lunar. Dacă ai Windows 8 sau 10 poți chiar să folosești aplicația din Windows Store.

Abonamentele sunt de 3 feluri, BasicStandard, sau Premium, cu prețuri începând de la 7.99 euro pe lună. Părerea mea este că cel mai avantajos abonament este cel Standard, la 9.99 euro pe lună, oferind calitate HD și posibilitatea de a viziona filme pe 2 device-uri simultan. Adică poți instala aplicația pe telefon, tabletă, PC, PC-ul vecinului etc, dar te poți uita simultan doar pe tabletă și PC-ul vecinului. Sau pe PC-ul tău și vecinul pe al lui. Și vedeți amândoi HD 🙂 Pot fi definiți mai mulți utilizatori și fiecare are recomandări proprii și seriale preferate.

netflix
Planurile Netflix (în dolari că eu am cont de US)

Probabil cea mai bună întrebare este acum: „ok, dar ce filme pot vedea?” În România, ca și în restul Europei, lista de filme și seriale este mult redusă față de cea disponibila în US. Ai desigur serialele Netflix precum DaredevilOrange Is The New BlackNarcos, and so on. Câteva prezențe notabile ar mai fi serialele Breaking BadSuitsSex And The CityHannibalMythbusters și multe filme bune precum Yes ManHangoverThe DictatorSherlock HolmesThe Dark KnightIn TimeLord Of The RingsV for VendettaMatrixEquilibriumPacific RimRush HourFight ClubI Am Legend – deja sunt impresionat :), Ocean’s ElevenTransformers300Horrible BossesGood Will HuntingThe Bucket ListForrest GumpGravityThe TerminalPulp FictionThe NotebookCatch Me If You Can, sau The Last Samurai.

În US sunt disponibile și seriale celebre ca FriendsNew Girl (sezonul 4 a apărut ieri), How I Met Your MotherFamily GuyGossip Girl (disponibil și în UK), HouseFuturama and so on. Vezi mai jos cum poți să le vezi și pe astea.

Contul de Netflix este gratuit în prima lună și poți renunța oricând dacă nu ești mulțumit de conținut. Așa că poți arunca un ochi pe filmele și serialele disponibile în România fără să plătești. Pe mine m-a prins 🙂

P.S.Fiind serviciu de streaming poate îți faci griji că vei aștepta mult să se încarce un film. Merge foarte bine chiar și pe contul de US și o conexiune foarte proastă „de cartier” la Internet, so no worries here 🙂

 

Netflix pro tips & tricks

Ca să „fii” în US și să ai acces la mai multe filme și seriale nu ai nevoie de abonamente pentru servicii complicate de proxy sau VPN. Poți de exemplu să folosești un serviciu DNS care rezolvă netflix.com printr-o adresă IP din US. Și dacă ai un router fancy, poți folosi acel DNS doar pentru netflix.com.

Am observat când am fost în UK că anumite filme erau disponibile acolo și nu erau disponibile în USHome Alone și Home Alone 2 de exemplu sunt disponibile doar în UK, nu și în US. Folosind un serviciu DNS, poți oricând să alegi în ce regiune „ești” și astfel să ai acces la toate filmele și serialele.

Nu are importanță regiunea unde te înregistrezi ca utilizator, importantă fiind adresa IP de pe care te conectezi. Așa că cel mai convenabil este un cont în US pentru că prețurile sunt aceleași ca în România, dar în dolari.

 

Side note:

Știu că am fost leneș și nu am mai avut activitate pe aici în ultimul timp, dar promit să revin, în curând și cu domeniu 😀

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s